error_reporting(E_ALL & ~E_STRICT & ~E_NOTICE); vegyszerek

Hívjon ingyen, Skypeon!

Duguláselhárítással kapcsolatban hívja a Duguláskommandót ingyen, Skypeon is!

Skype Me™!

 

 

Telefonszám (0-24 óráig)

+3630-687-39-20

 

 


vegyszerek

Duguláselhárító granulátumok


Ebbe a kategóriába soroljuk azokat a duguláselhárító szereket amiket szilárd halmazállapotban árulnak. ezek a szerek igen erős kémiai hatással bírnak ezért minden esetben javasoljuk gumikesztyű használatát a duguláselhárítás megkezdése előtt.

Cikkünk rövidesen érkező második részében további 3 duguláselhárító terméket mutatunk be, utána pedig a folyékony halmazállapotú lefolyótisztítókat vizsgáljuk meg közelebbről. Duguláselhárítási vegyszerekről szoló sorozatunk befejezéseként pedig a házi duguláselhárító vegyszereket ismerhetjük meg.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minden esetben körültekintően járjunk el ezen anyagok használatánál, mert akár maradandó egészségkárosodást is okozhatunk magunknak és szeretteinknek a hozzá nem értés és tapasztalatlanság miatt.

Javasoljuk,  a vonatkozó törvényi szabályozás áttekintését is.

Vonatkozó jogszabályok:
•    ?    1999/45/EK direktíva veszélyes anyagok osztályozásáról, csomagolásáról, címkézéséről
•    ?    2000. évi XXV. törvény a kémiai biztonságról
•    ?    2001/58/EK rendelet a biztonsági adatlapokról
•    ?    25/2000. (IX.30) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról
•    ?    41/2000. (XII.20.)EüMKöM együttes rendelet az egyes veszélyes anyagokkal, illetve veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes tevékenységek korlátozásáról

 
Duguláselhárító vegyszerek

A lenti ötleteket írásokat  az interneten fellelhető  különböző duguláselhárítással foglalkozó cikkekből,  magyar és nemzetközi dugulással foglalkozó fórumokból szedtük össze olvasóinknak.  A használatukból eredő bármilyen egészségügyi illetve anyagi kárért semmilyen felelősséget nem vállalunk!

Itt szeretnénk felhívni minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a duguláselhárítás során használt vegyszerek csatornarendszerbe, utána pedig az emésztőgödörbe, illetve a talajba jutva súlyosan károsíthatják az környezetet és az élővilágot.

Házi, vegyszeres duguláselhárítás előtt mindíg olvassa el az egyes vegyszerek használati utasítását, és ne keverjen több vegyszert mivel azok egymás hatását ronthatják, illetve újabb dugulás kialakulásához is vezethetnek.

Mivel minden ország törvényei máshogy rendelkeznek a lefolyóba engedhető folyadékokról azok birtoklásáról illetve használatáról, ezért az egyes szerek  beszerzése és duguláselhárítás céljára történő használata előtt minden esetben győződjön meg arról, hogy az Ön országában semmilyen vonatkozó törvényt illetve környezetvédelmi jogszabályt  nem sért meg.

 
Eg-Gü Kék csoda lefolyótisztító, duguláselhárító granulátum

dugulaselharitas vegyszerIgen négyhatású lefolyótisztító granulátum, amit Bábolna gyárt. Fontos itt megjegyezni, amit a termék ismertetője is ír, hogy Nagyobb mennyiség egyidejű használata az ellenkező hatást vált ki lefolyótisztításkor, illetve duguláselhárításkor. Természetesen ennek a készítmények is van biztonságtechnikai adatlapja amit itt érhet el. A termék megbízhetóan, precizen tisztítja meg a lefolyót az apróbb szennyeződésektől, vattáktól, hajszálaktól, ezáltal szabad utat biztosítva a lefolyó viz számára. A duguláselhárítás folyamán a vizzel reakcióba lépve igen nagy hő keletkezik ezért városi legendák szerint akár elfagyott. befagyott csatornacső felmelegítésére is alkalmas lehet.

Azért a saját véleményünk szerint ez kicsit túlzás, de olvastunk ilyet is duguláselhárítási fórumokon. A lefolyó tisztító termék összetevői: Nátrium-hidroxid, Aluminiumpor, és Nátrium-nitrát. Általános biztonsági információk:: azonnal távolítsa el az anyaggal érintkezett textíliákat. Belégzés: Vigye a pácienst friss levegőre. Eszméletlenség esetén fektesse a pácienst az     oldalára, így szállítható állapotba kerül. Szembejutás: Ha szembe kerülne, azonnal öblítse ki bőséges folyóvízzel. A szemhéjait jól     tartsa nyitva közben. Ha irritáció lépne fel, forduljon orvoshoz. Bőrrel érintkezve: Bő vízzel mossa le az anyagot.Lenyelés: Igyon vizet és menjen friss levegőre. Azonnal hívja az orvost. A Duguláselhárítás megkezdése előtt itt is javasoljuk védőkesztyű, illetve védőszemüveg használatát. Ennek a lefolyótisztitónak a PH értéke igen magas 11-13.

 
Búvár Lefolyótisztító, duguláselhárító granulátum.

duguláselhárító granulátum Ez a termék a másik "magyar nagyágyú" a duguláselhárítás granulátumai között. igencsak régi vágású,  ellenben nagyon olcsó hatékony szer a lefolyó tisztításához. A városi legendáriummal ellentétben nem kis hazánkban, hanem Lengyelországban gyártják, mégis sokan gondolják máig azt, hogy a Szuper Búvár teljesen magyar duguláselhárító és lefolyótisztító termék. Sokan használják duguláselhárítás céljára, de fontos, hogy használat közben mindig óvatosan járjunk el, mert igen erős vegyszer. Elég erős - ráadásul egészségre is káros - szaga van, ezért mindig nyitott ablaknál használjuk duguláselhárításkor, lefolyó tisztításánál.

A C kategóriájú maró hatású szerek körébe tartozik, az R35 jelölés pedig azt jelenti, hogy Súlyos égési sérülést is képes okozni. A termék biztonsági adatlapját itt tudja letölteni.  Ez a duguláselhárító termék javarészt nátrium-hidroxidot, kis rész nátrium-nitrátot, és stabilizált port, alumíniumot tartalmaz. Amennyiben bőrrel érintkezik illetve szembe kerül 15 percig bő vízzel mossuk ki majd, az igen erős lúgos hatás miatt azonnal forduljunk orvoshoz.  Belégzés esetén, a légzőszervek károsodását okozhatja. FONTOS TUDNI, hogy esetleges lenyelés után ne hánytassuk a beteget, hanem ebben az esetben is azonnal forduljunk orvoshoz. Nagy mennyiség kiömlésekor meg kell akadályozni, hogy az anyag/készítmény a környezetbe jusson. A képződő hulladékot a hatályos környezetvédelmi előírások szerint kell kezelni. A készítmény és a belőle származó hulladék élővízbe, vízfolyásba, talajba, közcsatornába jutását meg kell akadályozni.

 
SZI-TI Duguláselhárító granulátum

dugulaselharitas vegyszer1A SZI-TI duguláselhárító, lefolyótisztító szerény, konzervatív csomagolása ellenére igen erős anyagokat rejt magában.


A termék biztonsági adatlapját innen töltheti le.  Hatóanyaga 70% Nátrium-hidroxid, 21% Káliumklorid és 6,3% Káiumnitrát.
Lemezszerű darabps anyag, kristályos por és fémforgács keverékét találjuk a dobozban. A könnyűfémekkel és cinkkel érintkezve veszélyes gáz képződik, így kerüljük azokat. A termék erősen maró hatású, így duguláselhárítás előtt érdemes kesztyűt húzni, bőrre illetve szembe kerülésnél 15 percig öblíteni, majd azonnal orvoshoz fordulni javasolt. A termék használata során javasolt, hogy szellőztessünk, mivel hidrogéngáz, azaz durranógáz keletkezik.  Igen hatásos vegyszernek bizonyult az évek során, sok háziasszony esküszik rá a mai napig, ha duguláselhárításról van szó. Amint vizhez ér azonnal elkezdődik a savas reakció, ezért érdemes először a száraz lefolyóba helyezni és csak utána vizet tenni rá lefolyótisztításkor. Használható fürdőkádakban, mosogatólefolyóknál, fürdőszobai csaptelepeknél. WC-k duguláselhárítását nem ajánljuk vele, mert azonnal víz hatására reakcióba lép.