error_reporting(E_ALL & ~E_STRICT & ~E_NOTICE); Lefolyók karbantartása házilag

Hívjon ingyen, Skypeon!

Duguláselhárítással kapcsolatban hívja a Duguláskommandót ingyen, Skypeon is!

Skype Me™!

 

 

Telefonszám (0-24 óráig)

+3630-687-39-20

 

 


Lefolyók karbantartása házilag

Kétségtelen, hogy az egyik legbosszantóbb, háztartásban bekövetkező probléma, a lefolyók vagy a vécécsésze eldugulása. Ezekhez hívják a legtöbbször a dugulás Elhárítás-t. Jelentős anyagi veszteségtől kímélhetjük meg magunkat, ha elővigyázatosak vagyunk és esélyt sem adunk a lefolyók eldugulásának.

Több módszer is létezik a dugulások megelőzésére, amelyeket akkor is érdemes alkalmazni, ha még csak jelét sem látjuk a dugulás bekövetkeztének. A dugulások ugyanis rendszerint a legváratlanabb pillanatban következnek be. Egy rendszeresen karbantartott lefolyó azonban szinte teljesen biztos, hogy sohasem fog eldugulni.duguláselhárítás házilag

duguláselhárítás házilag - megelőzés

Nagyanyáink módszerei is elegendőek lehetnek, hogy az enyhébb lerakódásokat eltávolítsuk a lefolyórendszerből. Olcsó és praktikus megoldás például, ha forró, 20%-os töménységű ecettel átöblítjük a lefolyót. Ezt a műveletet kéthetente vagy havonta elvégezhetjük. Az ecet képes leszámolni ugyanis a vízkővel, amely igen nagy számban felelős a beltéri dugulásokért. Ha már azt tapasztaljuk, hogy a víz kissé nehezebben távozik el a lefolyóban, akkor az ecetet kombinálhatjuk szódabikarbóna használatával is. A két anyag ugyanis azonnal reakcióba lép egymással, amelynek következtében habzás lép fel. Ez az erőteljes habzás képes fellazítani és eltávolítani a szennyeződéseket a rendszerből.

Kávézacc a duguláselhárításban

Hatékony segítség lehet még a kávézacc is. Hetente egyszer érdemes a szemetes helyett, a lefolyóba zúdítani egy adag kávézaccot, amely elég szemcsés ahhoz, hogy eltávolítsa a lerakódásokat, továbbá kiváló zsíroldó hatással is rendelkezik. A lerakódott zsíros szennyeződések ugyanis, nagy galibát tudnak okozni egy lefolyócsőben, ezért lehetőleg soha ne öntsünk semmiféle zsiradékot, sem a mosogatóba, sem pedig a fürdőszobai mosdókagylóba. Ha valami módon mégis zsiradék kerülne a csőrendszerbe, rendkívül fontos egy azonnali forró vizes öblítést végezni.

Átmosás, hogy ne legyen dugulás

Ugyancsak heti rendszerességgel érdemes elvégezni a forró vizes átmosatást is. A forró víz ugyanis, akár önmagában is képes lehet elmosni, a lerakódott zsíros szennyeződéseket.

Kerüljük a túlzott mosogatószer, illetve a nagy mennyiségű kozmetikum használatát is, ugyanis ezek is képesek lerakódni és dugulást okozni a lefolyórendszerben.

Ha elmulasztottuk volna megtenni ezeket a megelőző lépéseket és bekövetkezne a dugulás, hívjuk bizalommal a vízvezetékszerelő szakembert, aki azonnal a segítségünkre siet, és orvosolni tudja még a legmakacsabb duguláselhárítási problémákat is.