error_reporting(E_ALL & ~E_STRICT & ~E_NOTICE); WC, lefolyó Dugulás

Hívjon ingyen, Skypeon!

Duguláselhárítással kapcsolatban hívja a Duguláskommandót ingyen, Skypeon is!

Skype Me™!

 

 

Telefonszám (0-24 óráig)

+3630-687-39-20

 

 


dugulás különböző pontokon

Eldugult mosogató

A duguláselhárítás legtöbbször a mosogatónál szükséges. Hogy miért itt alakul ki leggyakrabban dugulás?

Kezdjük azzal, hogy sajnos sok háztartásban hiányzik a lefolyónyílásról a szűrő, melynek használata erősen ajánlott. Gondoljunk csak bele mennyi zsíros ételmaradék, szennyeződés kerülhet a csövekbe mosogatáskor. A mosogatáshoz használt meleg víz a benne oldott zsiradékokkal lehűl a vízcsövekben, így a zsír kicsapódik és a csövek falára rakódik, majd erre a következő réteg és így tovább, egyre kisebb keresztmetszetet hagyva a víznek. Ez lehet hosszú folyamat, lehet rövid de mindenképp duguláselhárítás a vége. Éppen ezért érdemes minél melegebb vizet használnunk, illetve forró vízzel átmosni a rendszert.

Eldugult WC

dugulás WCA WC duguláselhárítása szinte minden esetben egy oda nem illő tárgy eltávolításával végződik. Példának okáért lehúzott tampon, tisztaságügyi betét, különböző törlőkendők. - A wc-papír egy speciális papír amely könnyen lebomlik víz hatására, ellentétben a mai illatosított, nedvesített törlőkendőkkel. -  Ami még problémát okozhat a túl nagy mennyiségű wc-papír egybe lehúzva.

Eldugult zuhanyzó/fürdőkád

Amikor zuhanyzónál/fürdőkádnál/fürdőszobai kézmosónál kell duguláselhárítást végeznünk (ami ritkábban fordul elő), számos esetben a dugulás okozója a ruhákból kimosott szennyeződés, például a cement. A cement nagyon szépen megköt a csövek falán, amit igencsak nehéz onnan eltávolítani. Általában ez a legidőigényesebb duguláselhárítási munka. Mivel rengeteg hajat mos le a víz a fürdőből ez lehet a dugulás másik összetevője.

 

Speciális esetek

Vannak olyan speciális esetek, amelyek nem férnek bele az előző kategóriákba.

Rossz kialakítás

Sok esetben mikor kihívják a Duguláselhárítást, kiderül hogy a dugulás fő oka a rosszul dőlésszögben lerakott cső. Ebben az esetben a dugulás visszatérő jelenség, melynek problémáját csak bontás útján lehet megoldani. Amennyiben a cső nem lejt eléggé a lefolyó víz ereje nem elég nagy, hogy magával vigye a szennyeződéseket, melyek így könnyen megtapadnak a cső falán. Ha túlságosan lejt akkor pedig a víz leszalad, a csőben hagyva a szennyeződést.

Gyökérbenövés

Nem túl gyakori probléma, azonban ez is mint a rossz kialakítás visszatérő dugulást okoz. Senki sem hívogatja szívesen félévenként, hónaponként a duguláselhárítást, szóval ezt a problémát is egy a duguláselhárításhoz használt kamerás vizsgálat után, bontással, a cső kiásásával érdemes véglegesen megoldani.